En takläggare som takläggarenmalmö.se hjälper dig som är i behov av att rusta upp ditt tak, eller dig som vill byta ut ditt tak helt. Att lägga tak är en syssla som främst ska utföras av en utbildad och kunnig takläggare, men det är inte omöjligt att göra detta på egen hand. En takläggare har den utbildning och kunskap som en annan inte har och därför kan det vara en god idé att anlita en takläggare när det är dags att rusta upp ditt tak. Ingen arbetsdag är den andra lik och för dig som vill ha ett arbete där du vill använda dig av din kropp är detta helt rätt. Det syns också ett ökat behov av kunniga takläggare så du som går i tankarna på att bli yrkesverksam som takläggare möter en mycket ljus arbetsmarknad. 

En takläggares arbetsdag 

En person som arbetar som takläggare har sällan en tråkig dag framför sig. Gillar du att jobba på höjd, där du inte har ont av regn och rusk när hösten gör sig påmind och där du får använda dig av din kropp, är detta yrket som du ska arbeta med. En takläggare arbetar dagligen med ett flertal varierande arbetsuppgifter där det främst handlar om att riva det gamla för att lägga nytt. Med allt från att ena dagen arbeta med att utföra en reparation av ett tak, för att andra dagen installera en bältros på en nybyggnation. En takläggare arbetar med taktäckning, att reparera basträet som blivit skadat, att lägga tak i material som tegel, plåt, gummi och ytpapp. När det kommer till att utföra en tjänst inom gummitak kan takläggaren också syssla med att moppa taket med tjära som är smält. Ingen dag är det andra lik, och ingen dag innebär att du är stillasittande. 

Utbilda dig till takläggare 

Har det väckts en nyfikenhet hos dig att utbilda dig till och arbeta som takläggare? Detta är inga problem! Du som står inför det stundande valet av vilket gymnasieprogram du önskar läsa kan välja Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbygge. När du avslutat dina tre år med godkända betyg är du nu redo för att börja arbeta som takläggare. Har du passerat denna ålder? Då finns det några andra valmöjligheter för dig. Hos Komvux och Yrkeshögskolan kan erbjuda dig utbildningar inom detta. Arbetsförmedlingen kan hjälpa dig också som är intresserad av att utbilda dig. Det kan även vara möjligt att bli behörig att arbeta som takläggare om du haft en lärlingsanställning hos ett byggföretag. Möjligheterna är många för att du slutligen ska bli yrkesverksam och arbeta som takläggare. Det finns en ökad efterfrågan efter takläggare så du som väljer att utbilda dig till detta går en mycket god arbetsmarknad till mötes. 

Categories:

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *