Innan du sätter igång med den efterlängtade husrenoveringen är det många saker som är viktiga att tänka på. Ett vanligt misstag gällande husrenovering är att vara lite för ivrig och sätta igång med ett projekt utan att ha någon direkt plan för helheten. Då finns det stor risk för att projektet faller isär eller att det inte blir som man tänkt sig. Ta därför ett steg tillbaka och tänk noga igenom vad du vill göra under din husrenoveringen innan du sätter igång. 

  1. Planera projektet

Skriv listor där du tydliggör exakt allt du vill göra under renoveringen med takläggarengöteborg.se, vem som ska göra varje moment och när det ska utföras. Lägg upp en tidsplan som är realistisk. Tänk på att saker och ting kan dra ut på tiden, lägg därför gärna in lite för mycket extra tid i planeringen för att inte riskera att det blir för tajt om tid. 

  1. Låna eller hyr verktyg

Om du ska utföra hela eller delar av renoveringen själv behöver du säkerligen en hel del verktyg. Se över vad du behöver och införskaffa det på ett lämpligt sätt. Du kan köpa, låna eller hyra verktyg. 

  1. Lös problem omgående

Under renoverings gång kommer problem garanterat uppstå. Lös problemen omgående för att snabbt kunna gå vidare med projektet. Om du skjuter upp det är det lätt att problemet förvärras eller glöms bort. 

  1. Ta hjälp!

Om du är osäker hur något ska göras är det viktigt att du vågar ta hjälp. Chansa inte, då riskerar du bara att resultatet blir halvdant. 

  1. Anlita hantverkare vid behov

För vissa typer av jobb måste du anlita hantverkare, så är fallet för el och VVS arbeten. Var inte rädd för att anlita hantverkare för andra  delar av renoveringen också. Det är bättre att ta in professionell hjälp än att utföra ett halvdant jobb själv. 

  1. Jämför priser

Det är dyrt att renovera ett hus. Jämför därför priser för både hantverkare och material för att hitta de bästa och mest prisvärda alternativen. 

  1. Räkna ut rätt mängd

Räkna ut hur mycket material du behöver för din renovering och lägg sedan till 10 % på det. Det blir din buffert om material går sönder, används på fel sätt eller om du råkat räkna för snålt.