Har man en firma som erbjuder takmålning och har en sida på Facebook med firman så är det nya tipset att även göra en grupp på Facebook. Det blir mer chans att engagera följare och intresserade av takmålning och föra en dialog med alla. Men hur ska man då hantera en grupp på Facebook för det är ju lite skillnad än att ha en faktiskt sida?

Vad ska man ha gruppen till?
Har man en grupp så kan det ju komma in alla möjliga människor i den gruppen av takläggare och det är bra för då når man ut till inte bara de som gillar just er sida inom takmålning av takläggare utan även de som är intresserade av takmålning och tak i allmänhet och då blir det att man når en bredare målgrupp.

Det första man ska göra är att välja ett bra namn, det behöver inte vara ett namn där folk förstår att det är ett företag inom takmålning som har gruppen. Det kan till och med vara en fördel att folk inte förstår det då de kan märka av att det är i marknadsföringssyfte och välja att inte gå med. I gruppen ska ni inte skriva om just er takmålning och låta som en reklampelare utan det ska vara intelligenta diskussioner som takläggare och trevliga samtal för att bilda en relation till kunderna.

Lär känns kundens behov bakom kulisserna
För att få sidan i ruljangs så behöver man vara engagerad för den kommer oftast inte komma igång av sig självt. Att börja göra inlägg som handlar om takmålning så att folk får en chans att lägga sig i och diskutera som takläggare i stockholm gör. Genom att se på diskussionerna som äger rum så kommer ni inom er takmålning få en mycket större förståelse för vad folk faktiskt vill ha. Genom att inte göra direkt reklam för er firma men ändå engagera gruppens medlemmar i takmålning så ser ni vad dom vill ha och kan sedan anpassa er marknadsföring om takmålning efter det.

Vad ska man göra för inlägg i gruppen?
Försök att hålla en positiv anda inom gruppen och inte göra inlägg som är stötande eller irriterande takläggare på något vis. Det ska vara oskyldiga inlägg där alla känner sig välkomna att delta nybörjare som proffs. Gör ett inlägg med frågor om takmålning. Till exempel så kan ett inlägg ha en fråga där du frågar om vad medlemmarna brukar göra eller vad dom rekommenderar inom takmålning. ”Vad brukar du använda för färg inom takmålning?” eller ”Vilket väder tycker du om att utföra en takmålning i?” och ha kanske bilder på dig när du står på ett tak och utför en takmålning i sol och i regn”. På det sättet så kommer det bli en positiv stämning och du kan själv sen skriva och svara folk i kommentarerna för att bilda en gemenskap och en relation till medlemmarna.