Att arbeta som rörmokare är kanske inte det hantverksjobb som lockar allra mest. Men det är ett bra yrkesval och det finns många anledningar till varför du ska överväga att utbilda dig till rörmokare. I den här artikeln kan du läsa mer om de positiva sakerna som finns med att arbeta som rörmokare, vilket kan locka dig till att söka till en utbildning som gör att du blir auktoriserad rörmokare och därefter kan få anställning så att människor kan renovera med snickare.

Bra betalt
Till att börja med kan det vara bra att veta att rörmokare, likt andra hantverksjobb får rätt bra betalt för det arbete de slutför. Ingångslönen för en rörmokare som är mellan 18 och 24 år gammal ligger på omkring 32 000 kr. Därefter fortsätter lönen att öka och lönen för en rörmokare som är mellan 24 och 54 år gammal ligger på omkring 36 000 kr.

Säkrad framtid
De senaste åren har det varit brist på utbildade rörmokare, vilket innebär att det finns bra förutsättningar för att du får jobb direkt efter avklarad utbildning. Eftersom efterfrågan på utbildade rörmokare är stor är chansen stor att du får en fast anställning. Sedan är rörmokare något som det alltid finns behov av, vilket innebär att chansen är stor att du kommer att ha jobb för resten av ditt vuxna liv om du så vill. Med andra ord är en utbildning inom VVS en bra investering för din framtid.

Varierande arbetsplatser
Som rörmokare blir du skickad till uppdrag på olika ställen för varje vecka som går. Att byta miljö i arbetet ger dig variation, vilket gör att ingen dag blir den andra lik. Har du inget emot att åka mycket mellan olika arbetsplatser kan rörmokare vara ett yrke som passar dig bra. Ena dagen kan du arbeta med att dra nya rör i ett nybygge medan du andra dagen kan åka och hjälpa till med ett stopp som uppstått hos en privatperson.Rörmokare lagar sink

Händigt arbete
Om du föredrar ett fysiskt och händigt arbete kan rörmokare vara något för dig. Även fast det krävs en del teoretisk kunskap för att du ska kunna utföra ditt arbete på rätt sätt är det till stora delar fysiskt. Är du en person som helt enkelt föredrar ett fysiskt arbete framför ett stillasittande så kan rörmokare vara något för dig.

Självständigt
Även fast många rörmokare arbetar i team och har kollegor så är själva arbetet självständigt. Många rörmokare, särskilt de som är egenföretagare, arbetar ensamma. Om du föredrar att utföra ditt arbete helt på egen hand och är en självständig person med den disciplin som krävs för att arbeta självständigt kan en rörmokarutbildning vara aktuell.

Categories:

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *