Något som många fastighetsägare har tröttnat på är kostnaden för klottersanering Göteborg. Det känns som en onödig utgift och man blir arg på dem som ger sig på fasaden med spray om och om igen. Vad är det egentligen som driver dessa vandaler och finns det något sätt att stoppa dem? Graffiti har en slogan som går något i stil med ”graffiti kan inte stoppas” – så att försöka få stopp på graffitin genom att hindra utövare kan komma att bli svårt, i den här artikeln kommer vi att lägga fram ett annat förslag till lösning.

Om man inte kan stoppa dem, joina dem

Graffiti är en stor fiende och en fiende som byter form hela tiden, det är inte en fastställd grupp individer som arbetar tillsammans som ett lag. Det är en kultur, en stor grupp individer som arbetar oberoende av varandra och att försöka stoppa dem är en nästintill omöjlig uppgift. Så om det inte går att stoppa klottrarna får man gå en annan väg. Det är att gå med dem istället.

En väggmålning kostar inte mer än en klottersanering Göteborg

Ett knep som många fastighetsägare har testat med oväntat goda resultat är att istället för att ta bort klottret, beställa en väggmålning från en duktig graffitimålare. Det är så att andra graffitimålare då låter väggen vara. En snygg graffitimålning är det ingen som vill klottra på, särskilt inte om den är målad av en känd utövare. Men en ny-sanerad vägg vill alla klottra på. Så om man kan tänka sig att släppa ”kriget” mot klotter och istället acceptera och stötta konstformen så kan man slippa betala för klottersanering i Göteborg någonsin igen. Det blir mycket billigare och då har du även chansen att välja motiv helt själv – det kan vara något som är förknippat med verksamheten eller om det inte är en verksamhet målningen skall vara på så kan det vara något som bara passar in väl i området och som gör att man får en känsla av kultur. Det har börjat komma upp stora väggmålningar i Göteborg och trenden ser ut att vara på uppgång – så istället för att använda dina resurser på giftig och dyr klottersanering Göteborg, var med i vågen av kulturellt införstådda fastighetsägare och beställ en snygg väggmålning!

Categories: