Uncategorized

Vanliga misstag vid rekrytering

Att rekrytera nya medarbetare är ingen dans på rosor, allra helst inte om man är ovan. Det finns många viktiga steg att följa och det är lika viktigt att man ställer rimliga krav och går in med rätt inställning. Anställer man fel person vid en rekrytering kommer det kosta både tid och pengar för företaget. Gör man däremot rätt och undviker dom vanligaste fallgroparna redan från början så är chansen stor att det blir så bra som det bara går för båda parter.

Gamla eller otydliga krav 

Det kanske vanligaste misstaget många gör i samband med en rekrytering är att inte ta fram en ny och fräsch kravspecifikation för den tjänst som ska tillsättas. Det inte ovanligt att företag använder sig av gamla annonser när dom letar efter nya medarbetare med rekrytering stockholm och risken att det ställer till problem är stor. Det är viktigt att sätta sig ner och fundera över vilka kvalifikationer man letar efter och det är en av grundstenarna för en lyckad rekrytering.

Hoppar över viktiga steg

En annan vanlig miss vid rekrytering är att man missbedömer tidsåtgången vilket resulterar i att man hoppar över ett eller flera viktiga steg. Precis som när man använder sig av en gammal annons med gamla krav är det mycket som kan gå fel om man hoppar över steg som till exempel att kolla upp olika kandidaters referenser. Enligt statistik så ljuger en av tre arbetssökande svenskar i sina CV:n och även om man får en bra magkänsla direkt vid intervjun så ska man ta sig tiden att kontrollera referenser och annat som kan vara av värde, innan man påbörjar en anställning.

Letar efter en perfekt kandidat

Går man in med inställningen att antalet perfekta kandidater för tjänster kommer vimla i samma antal som det finns löv på träden så är man fel ute. Det är sällan det dyker upp en kandidat som är helt perfekt och det är inte heller något man bör förvänta sig. Alla krav vad gäller personliga egenskaper, erfarenhet och kompetens kommer förmodligen inte bli uppfyllda till hundra procent hur länge du än letar, så har du hittat någon som är bra och som du tror har stor potential så är det kanske han eller hon som är din perfekta kandidat.

Det är viktigt att räkna med att en rekrytering kommer ta tid, samtidigt som man ska undvika att leta alldeles för länge. Finns det flera kandidater som uppfyller dom flesta kraven kanske det inte finns någon anledning att dra ut på det i flera veckor till för att kanske hitta någon bättre.

Leave a Comment